Stort tack till alla bidragsgivare!


Insamlade pengar till sommarens inköp: 6300 kr
Insamlade pengar till julens inköp: 7300 kr


Ett stort TACK till alla er som bidrog till insamlingen till förmån för barnen på Lopselis. Ni är mina hjältar!

Summan för de båda insamlingarna slutade på 13600 kr. För de pengarna lyckades jag få så otroligt många bra saker till barnen på barnhemmet!


söndag 17 juli 2011

Handdukar, partypåsar och panoramavy!

Mycket på gång nu. Jag handlar och står i :D

Imorgon kommer jag att ha med mig, förutom lite kläder, två par skor, tavlor (som jag ju redan lagt upp bilder på) fler handdukar. De är lite mindre än de jag tidigare köpt och kostade bara 12 kr/st. Nio stycken- det fanns tyvärr inte fler!




Ikväll har jag slagit in 11 presenter och gjort 11 partypåsar. Partypåsarna innehåller en present, en tablettask, en klubba och en blomma. Bilder kommer sen :D

Idag hade jag bestämt mig för att besöka ett museum som heter Ninth fort Museum. Fortet var en del av skyddsmuren runt Kaunas fram till 1924 då det blev ett fängelse. Under andra världskriget fängslades judar här innan de avrättades på särskilda "killing fields" bakom fortet. Nu är det ett museum som påminner om det förskräckliga som hände under världskriget och som ALDRIG NÅGONSIN får ske igen. På väg dit upptäckte jag att jag hade glömt kartan. Lat som man är tänkte jag att jag hittar nog utan karta. Efter en timme gav jag upp och begav mig hemåt igen. En stund senare, med kartan i handen, tog jag mig till gatan jag kryssat för att museet skulle ligga. Jag fick ta Fuliculars upp till The Church of Resurrection. Denna gång passade jag på att ta mig upp på taket för att se Kaunas uppifrån. Trapporna var billigast så det fick de bli :D



Väl uppe var vyn fantastisk! Värt varenda litas :D




Uppe på taket stötte jag på tre litauiska ungdomar som frågade om jag kunde ta foto på dem. Givetvis, svarade jag! Vi pratade lite med varandra, de frågade var jag kom ifrån och varför jag var i Kaunas. 
Därefter promenerade jag vidare mot mitt mål. Väl framme vid krysset hittade jag inget museum. Skickade iväg ett panik-sms till sambon och fick veta att jag kryssat helt fel gata. Museet ligger tre km norr om barnhemmet, vilket var väldigt långt ifrån där jag stod. Det får helt enkelt bli en annan dag i veckan som jag åker dit. Passar ju bra att ta det precis efter att jag slutat arbeta för dagen. 
När jag stod med kartan och väntade på svar via sms kom det fram en äldre dam och började prata med mig på engelska. Hon ville hjälpa mig men kunde inte komma på om det fanns något av intresse på den gatan som jag ju själv var säker på att det fanns. Hon tipsade mig dock om en kyrka i närheten som var öppen varje dag. Jag fick även veta att hon bott i USA, hur länge och var hennes bror bodde (hon pekade mot en gata lite längre bort). Trevligt med människor som är öppna och vågar ta kontakt! 

I min jakt efter Ninth Fort Museum sprang jag på lite andra sevärdheter. Utanför Kaunas militärmuseum fanns en hel del att titta på! Jag har aldrig varit så nära pansarvagnar förut. Lite obehagligt!



Love & peace should rule the world!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar